KredEx rahuldas Sindi ühiselamute renoveerimise toetusetaotluse

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruumiline visioon Sindi Pärnu maantee 27a sotsiaalmajast koos ümbrusega.
Ruumiline visioon Sindi Pärnu maantee 27a sotsiaalmajast koos ümbrusega. Foto: Tori vald

Sihtasutus KredEx rahuldas Tori vallavalitsuse investeeringutoetuse taotlused Sindi ühiselamute remondiks.

Tori vallajuhid on võtnud eesmärgi renoveerida Sindi ühiselamud. Selleks koostati Sindi linnas Supluse 2 ja 4 ning Pärnu maantee 27a ühiselamu renoveerimisprojektid, et oleks võimalik taotleda KredExist elamufondi arendamise investeeringutoetust. 31. oktoobril kinnitas KredExi juhataja taotluste rahuldamise.

Pärast avalduste esitamist korraldas vallavalitsus kaks kohtumist: esmalt Supluse 2 ja 4, seejärel Pärnu maantee 27a elanikega. Seal informeeriti neid kavandavatest muudatustest ja arutati tulevikuvõimaluste üle. “Kellelegi ei olnud üllatus, et ühiselamute olukord ei ole elanikele meelepärane ja parandamisruumi on siin kõvasti,” märkis abivallavanem Priit Ruut.

Oktoobris andis Ruut vallalehe vahendusel teada, et enamik Supluse 2 ja 4 elanikke eelistas varianti enda kasutuses ruumid erastada ja sel moel muutuda üürnikest omanikeks. Ka valla meelest on selline lähenemine kõige mõistlikum, kuigi välistab võimaluse saada riigilt toetust maja korrastamiseks sotsiaalmajana. Siiski on tulevikus omanikel võimalik taotleda muid toetusi, seda siis juba kortermajale ning seeläbi elamistingimusi ja hoone seisukorda parandada.

Pärnu maantee 27a hoonet soovib vald siiski renoveerida ja kasutada selleks KredEx 1 074 161eurost toetust. Projekti põhieesmärgid on hoone mahtu vähendada (alles jääks vaid 40 sotsiaalkorterit), tehnosüsteeme rekonstrueerida, ruumilahendust parandada ja kogu maja soojustada. Peale muude nüüdisaegsete elamistingimuste on hoonesse projekteeritud invanõuetele vastavad eluruumid.

Vallavalitsus otsustab lähitulevikus, kuidas projektidega edasi minna, plaanis on kohtuda valla elanikega, et kogu protsessi ja järgmisi samme tutvustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles