Pärnu linnavolinikud suhtusid tselluloositehasesse kõhklevalt

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriplaneeringute koostamise nõunik Heddy Klasen selgitas Pärnu linna volikogule planeeringute eripärasid.
Eriplaneeringute koostamise nõunik Heddy Klasen selgitas Pärnu linna volikogule planeeringute eripärasid. Foto: Joosep Laik

Pärnu linnavolikogu 34 liikmele, sest just niipalju neid tänasel istungil osales, jagas rahandusministeeriumi eriplaneeringute koostamise nõunik Heddy Klasen taustatarkust, mida kujutab endast riigi eriplaneering, mis võidakse algatada seoses Est-For Invest OÜ sooviga ehitada Eestisse tselluloositehas.

Ühtki riigi eriplaneeringut veel kehtestatud ei ole, pooleli on menetlus seoses kaitseväe keskpolügooniga ja käimas on lõpetamismenetlus eriplaneeringu suhtes, millega Est-For oleks soovinud ehitada tselluloosivabriku Emajõe lähedale.

Kui eriplaneeringu protsessis saadi selgust küll ja veel, ilmnes ometi, et tegelikult kestab pimeduses kobamine. Volikogu esimees Andres Metsoja laiutas kujunenud olukorda kirjeldades käsi. Saarde vald on riigi eriplaneeringu algatamist toetanud, naabervald Häädemeeste on selle vastu ja Pärnul ei piisa infot, kuigi ega keegi eile mingit otsust ei oodanudki. Selles on küll Metsojal õigus, et kui naaberomavalitsuste puhul käib jutt omavalitsusülese mõjuga projektidest, võiks asjad isekeskis läbi rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles