Kaubasadama ülejõenaabriks tuleb korruselamu

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kaubasadama vastaskaldale kerkida võiva korruselamu elanikel tuleb arvestada sadamast kostuva müraga.
Pärnu kaubasadama vastaskaldale kerkida võiva korruselamu elanikel tuleb arvestada sadamast kostuva müraga. Foto: Karoliine Aus

Pärnu linnavalitsus saatis volikokku eelnõu Pärnu jõe vasakkaldale Lootsi alla (Lootsi 10) korrus­elamu ehitamise kohta, kartmata konflikti üle jõe asuva mürarikka sadama ja tulevase elamu asukate vahel.

“Enne planeeringu kehtestamist soovib linn seada kinnistule müraservituudi, et vältida pretensioone sadamast kostva müra pärast,” kostis linnavalitsuse planeerimisosakonna juhataja Kaido Koppel. “Praegused ja tulevased kinnisvaraomanikud peavad müraga arvestama, kui nad sinna korterelamu ehitavad või korteri ostavad.”

Korterelamu kerkimise pärast kaubasadama vastas tundis muret AS Pärnu Sadama juhatuse liige Mati Einmann.

“Ma ei saa aru, miks on vaja linnal muuta riigikaitsemaana arvel maatükk korterelamumaaks, kui on ju teada, et sellega kirjutatakse planeeringusse konflikt sadama ja korteriomanike vahel,” sõnas Einmann, mööndes siiski, et küllap võib olla neidki, kes peavad vaadet kaubalaevadele eksootiliseks ega pahanda sadamast kostva kraanade kolksumise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles