Kiire interneti võrku rajav Elektrilevi ei käi veel konkreetseid lubadusi välja

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusoptilise kaabli paigaldamine.
Valgusoptilise kaabli paigaldamine. Foto: Elmo Riig

Tehnilise järelevalve ameti (TJA) korraldatud kiire interneti kodudesse viimise konkursi võitnud Elektrilevi ehitab järgneva viie aasta jooksul välja Eestis 40 016 kiiret internetiühendust.

Portaali Geenius andmetel on Pärnumaal ülikiireks internetiks soovi avaldanud 7000, kuid Elektrilevi lubab pakkumises vedada ühenduse poole vähematele majadele ehk fiibri saaks 3412 maja.

Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Peeter Liik selgitas, et pakkumises toodud arvud pole siiski õiged, sest firma plaan on pakkumisega võrreldes ambitsioonikam.

“Paraku ei saa me enne konkursi vaidlustusaja lõppu ja lepingu sõlmimist maakondade kaupa täpseid numbreid välja tuua,” nentis Liik. “Küll saame öelda, et meie plaanid on tegelikult palju suuremad ja konkreetsed numbrid täpsustamisel. Loodame sellest kõigest lähemalt rääkida juba novembri lõpus.”

Mainitud konkursiga otsis TJA ettevõtet, mis riigi toetusel hakkab rajama kiiret internetiühendust nendesse kodudesse, kus praegu teenus puudub või ei ole küllalt kvaliteetne ja kuhu Eesti sideoperaatorid ei plaani investeerida lähema viie aasta jooksul.

Riikliku toetuse kogusuurus on 20 miljonit eurot viieks aastaks ja konkursi võitnud ettevõtja on kohustatud ülejäänud kulutused tasuma omafinantseeringuga.

Järgmise sammuna sõlmib TJA Elektrileviga lepingu toetuse abil võrgu väljaehitamiseks. Pärast lepingu sõlmimist võtab Elektrilevi liitumisvõimaluse saavate inimestega ühendust. Need, kes soovivad liituda, peavad panustama kuni 200 eurot. Ühe ühenduse väljaehitamisse investeerib riik ligikaudu 500 eurot, ülejäänud kulud katab Elektrilevi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles