Kogenud trummarid jagavad vabaajakeskuses noortele nippe

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tippude trummitunnis jutustab oma muusikalisest teekonnast ja annab näpunäiteid Pärnu ansambli The Boondocks trummar Karl Kevad.
Tippude trummitunnis jutustab oma muusikalisest teekonnast ja annab näpunäiteid Pärnu ansambli The Boondocks trummar Karl Kevad. Foto: Laura Rohtlaan

Homme toimub Pärnu noorte vabaajakeskuses tippude trummitund, kus teadmisi ja praktilise nippe jagavad kolme bändi aktiivsed rütmimuusikud Hendrik Liivik, Karl Kevad ja Erkki-Siim Kalbus.

 

Ettevõtmist alustas vabaajakeskus noorte silmaringi laiendamiseks ja loovtegevuse populariseerimiseks. “Maailmas räägitakse üha rohkem loovteraapiast ja selle mõjust isiksuse arengule. Muusikaga tegelemine ja instrumendi harjutamine arendab noort ja mõjutab tema loomingulist mõtlemist. Samuti arendab trummimäng motoorikat ja koordinatsiooni,” rääkis trummimängust keskuse noorsootöötaja Helena Randlaht.

Erineva mängustiiliga rütmimuusikud jutustavad oma teekonnast valitud instrumendini, enda arendamisest ja mängufilosoofiast ning jagavad näpunäiteid, mis aastatega ise kõrva taha on pandud. “Tahtsime kohalikele noortele näidata muusikuid, kes on seotud Pärnuga või siit tuule tiibadesse saanud. Kõigil kolmel on seos vabaajakeskuse ja selle prooviruumiga,” lisas Randlaht, kelle sõnutsi trummaritele on tähtis Pärnu muusikaelu arendada ja soovivad seetõttu töötoaga midagi kodukonnale tagasi anda.

Tippude trummitunnist saavad osa võtta noored ja vanemad, keda huvitavad trummimäng ja muusika, olenemata kogemusest. “Soovin, et saalis istuks vähemalt üks noor, kes tulevikus saab meile oma muusikalisest teekonnast rääkida,” lootis Randlaht.

Ettevõtmine on osa linna haridusprojektist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles