Tselluloositehase petitsioon kogus ümmarguse arvu hääli

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgivirnad. Foto on illustreeriv.
Palgivirnad. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Praeguseks on Pärnumaale puidurafineerimistehase rajamise vastane meeleavaldus kogunud veebis üle 1000 inimese allkirja.

Petitsiooni taga on Soomaa loodusgiid Aivar Ruukel, ornitoloog ja looduskaitsja Mati Kose ning kunagine Pärnu abilinnapea ja nüüdne lambakasvataja Mart Alliku.

Kella 14 seisuga oli üleskutsele “Me ei taha EstFori tselluloositehast Pärnumaale” toetuse andnud 1030 inimest. Samaks ajaks on sõnaliselt arvamust väljendanud 33 isikut, kellest neli on andnud suurtehasele hoopis poolthääle. Üks pooldaja arvab, et enne kui pimesi vastu seista, peaks uuringud tegema. Kui need näitavad, et keskkond on ohus, on temagi vabriku vastu. Teine pooldaja viitab, et tehas on majanduslikult oluline.

Üks meelsusavalduse algatajaid Kose kõneles, et valitsus ootab 3. novembrini omavalitsuste ja ülejäänud huvitatute seisukohti, et hakata tuleval nädalal eriplaneeringu lõpetamist arutama. “Meie mõte on sarnane Tartu Emajõe petitsiooniga, et me anname valitsusele ja vastavatele ministritele teada, et üle 1000 inimese on sellisel seisukohal Pärnumaa plaani asjus. Palume eriplaneeringu praegusel kujul kindlasti lõpetada,” avaldas ta.

Kose sõnas, et allkirjade kogumine kestab olukorrale vastavalt. “Loodame väga, et valitsus ja teised huvitatud osalised saavad aru, et Pärnu piirkond on sellise tehase arendamiseks perspektiivitu. Kui sellega (eriplaneeringuga, S. M.) edasi ei minda, pole põhjust petitsiooni enam lahti hoida,” märkis ta.

Juhul kui ei peaks eriplaneeringu lõpetamise kasuks otsustatama, allkirjade kogumine jätkub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles