Politseimaja remont parandab aresti- ja kainestusmaja tingimusi

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu politseimaja ootab ees värskenduskuur.
Pärnu politseimaja ootab ees värskenduskuur. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigi Kinnisvara AS on kuulutanud välja riigihanke Pärnu politseimaja remondiks, mille käigus muu hulgas paranevad aresti- ja kainestusmaja tingimused.

Politseimaja aresti- ja kainestusmaja kehvadest tingimustest on räägitud kuus aastat. Viimati juhtis teemale tähelepanu õiguskantsler sel kevadel. Nüüd remonditööde järel olukord paraneb.

“Tehtavad tööd ja nende eelarve selguvad,” rääkis politsei pressiesindaja Ilmar Kahro.

Kinnipeetutel ei võimaldata praegu näiteks viibida vabas õhus ja tualetis käia saab vaid ühes kainestuskambris. Lühiajalised kokkusaamised toimuvad aga arestimaja koridoris.

Riigi Kinnisvara kommunikatsioonijuht Mariliis Sepper selgitab, et tegemist on planeeritud remonditöödega hoone seisukorra säilitamiseks, tehnosüsteemide töö tagamiseks ja hoone tuleohutusnõuetega vastavusse viimiseks.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne majandusjuhataja Taimi Salmi kinnitusel planeeritud politseimaja remonditööd ei mõjuta kuidagi hoone ehitamise ajakava. Prognoosi järgi valmib maja 2020. aasta sügiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles