Nädalast jäi kõlama: Kodutute kasvulava

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Eilsest lehest selgub, miks kodutud ei kipu minema varjupaika ja otsivad linnas kohta, kus olla. Varjupaik ei võta vastu napsiseid kundesid ja seal ei saa ennast vabalt tunda ehk alkoholi tarbida. Tavaliselt lahendab kodu­tute küsimuse käre pakane. Kel veel oidu peas, tõttab siis, neelusid alla surudes, siiski varjupaika sooja. Kes on lõplikult käega löönud, võidakse leida surnuks külmununa.

Ent üleeilsest lehest leiab kinnitust kodutute kasvulava väitelegi. 60 kasutuseta ehitist Pärnu linnas on liiga palju. Isegi kesklinnas torkavad need silma. Kortermajade uksed käivad lukku, sinna kodutud ei pääse. Jääb üle võtta käsile ripakile jäänud-jäetud ehitised. Selleks peaks linn kokku panema reaalse tegevuskava, kuidas nende tondilossidega võidelda. Mida vähemaks jääks selliseid ehitisi, seda enam survestaks see kodutuid oma seisukorraga midagi ette võtma ja paraneks Pärnu linna välisilme, mis kesklinnas jätab juba tõsiselt soovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles