Jüri Mõis: Ma pole mingi lapsesuu – ütlen, mis mõtlen

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mõis on praeguseks maha müünud oma kaks renoveeritud Pärnu maja ja siinmail käies peatub ta nüüd hotellis.
Jüri Mõis on praeguseks maha müünud oma kaks renoveeritud Pärnu maja ja siinmail käies peatub ta nüüd hotellis. Foto: Urmas Luik

Ettevõtja, omaaegne siseminister ja Tallinna linnapea Jüri Mõis ei vaja tutvustamist, sest ta on Eesti inimesi ärritanud ütlemistega inimeste mällu sööbinud. “Donald Trumpiga võrreldes pole ma mingi lapsesuu,” leiab mees, kes nüüdseks on avalikust elust kõrvale tõmbunud ja elab rahulikku pereelu, mille kõrvalt hoiab silma peal oma investeeringutel.

Istusime 1980ndate algul Jüri Mõisaga Eesti majandusjuhtide instituudis koosolekutel kolleegidena ühe suure ümmarguse laua taga ja suhtlesime Eesti tipp- ja keskastme juhtidega, kes olid tulnud kursustele professor Madis Habakuke käe all läänelikku juhtimist õppima. Hiljem, Hansapanga ajal olen teda Äripäeva ajakirjanikuna korduvalt intervjueerinud, sestap oleme nii head tuttavad, et teietamine kõlaks pentsikult.

Seekordne intervjuu algab üsna tavatult – oktoobrilõpu lumesaju tõttu läbipääsmatuks muutunud metsarajal. Imetleme fotograaf Urmas Luigega Jüri autosõiduoskust, sest olematu tee peal oleks mõni teine suvekummidega ammu lumme kinni jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles