Maavald soovib uusi makse, arutlusel on mõte maksustada tuulgi (8)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muu hulgas on arutlusel mõte maksustada kohalikud ressursid, näiteks tuul.
Muu hulgas on arutlusel mõte maksustada kohalikud ressursid, näiteks tuul. Foto: Urmas Luik

Lääneranna valla kabinettides ringleb mustand riigijuhtidele saatmiseks mõeldud kirjast, millega soovitakse saada omavalitsustele õigust ja võimalust rahalist seisu parandada vastavalt siinsetele oludele. Muu hulgas on arutlusel mõte maksustada kohalikud ressursid nagu tuul.

“See on eelnõu mustand ja ­volikogu otsustada,” ütles valla­vanem Mikk Pikkmets valitsuse ja riigikogu poole pöördumise projekti kommenteerides. “Põhimõte on anda kohalike maksude kehtestamiseks üldse õigus.” Üksikasjade arutamine seisab alles ees.

Pöördumises on toodud, et kuna Lääneranna vald on geograafiliselt väga suur, kuid riigi keskmisest märkimisväärselt väiksema asustustihedusega, on omavalitsusel vaja kanda lisa­kulud valda hallates ja avalikke teenuseid pakkudes. Samuti piiravad ulatuslikud keskkonnakaitselised piirangud maade kasutamist ettevõtluses, vähendades maamaksu laekumistki.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles