Pärnus alustas tegevust aastaringne veespordikool

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veespordikooli treeningukavasse kuuluvad ka meelelahutuslikumad veespordialad, nagu lohesurf, skimboard, aerusurf ja veelaud.
Veespordikooli treeningukavasse kuuluvad ka meelelahutuslikumad veespordialad, nagu lohesurf, skimboard, aerusurf ja veelaud. Foto: Erakogu

Koostöös Pärnu jahtklubi purjespordikooliga alustas üleeile, 1. novembril tegevust Aloha veespordikool.

Siiani on suvepealinnas korraldatud vaid lühiajalisi laste ja noorte surfilaagreid ja koolitusi. Aastaringseks tegevuseks on aga vahendeid ning inimesi nappinud. "Olgem ausad, kuigi Pärnu linnale on noorte- ja veesport prioriteet, siis ainuüksi sellest ei piisa, et tegevusega alustada. Kuna ka õppemaks ei kata kõiki tegevuskulusid, siis jääb kandev roll toetajatele," ütles Aloha veespordikooli peatreener Eleri Birk. 

Käimasoleva õppeaasta talvehooajal alustasid Aloha veespordikooli 11–14aastased õpilased treeninguid koos purjespordikooli treeningrühmaga. Vastavalt tasemele on trennides võimalik osaleda kuni viis korda nädalas. Ettevalmistavad trennid kestavad maini, mil alustatakse regulaarsete veetreeningutega Pärnu ranna surfialas.

Aloha veespordikooli peatreener Eleri Birk.
Aloha veespordikooli peatreener Eleri Birk. Foto: Erakogu

Veetreeningud saavad võimalikuks tänu peasponsori toetusele: veespordikooli kasutusse antakse treeningute ajaks nii osa Aloha spordibaasist kui ka selle varustusest. Treeninguid korraldab veespordikooli peatreener Birk.

Birgi sõnutsi on spordiklubina tegutseva veespordikooli pikaajaline eesmärk valmistada noori ette tulemuslikuks võistlemiseks nii purjelaua olümpiaklassis RS:X kui ka selle ettevalmistusklassis T293.

"Neis treeningugruppides on põhirõhk loomulikult purjetamise teoorial ja praktikal, kuid veespordikooli treeningukavva kuuluvad ka meelelahutuslikumad veespordialad nagu lohesurf, skimboard, aerusurf ja veelaud," loetles Birk.

Aloha eestvedaja Toomas Jürjo leidis, et kõigist lastest ei pea saama tippsportlased, aga teab kogemusest, millise vundamendi kogu eluks annab lapsena trennis käimine.

Registreerimine ettevalmistavatele ujula-, saali- ja vastupidavustreeningutele jääb avatuks kogu trenniperioodi vältel.

Peale Aloha, Pärnu purjespordikooli ja Pärnu linna toetavad veespordikooli Eesti purjelaua-, lohesurfi- ja jahtklubide liit. Koostööd tehakse teistegi spordi- ja surfikoolidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles