Kaubamajakas näeb juubeli puhul politseikoerte ja kiirreageerijate tegevust

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kella 15 käeb Kaubamajakas politsei varustust ja töövõtteid.
Kella 15 käeb Kaubamajakas politsei varustust ja töövõtteid. Foto: Lääne prefektuur

Eesti politsei tähistab täna 100. aastapäeva, tutvustades Eesti suuremates linnades ametit. Ürituse puhul on Pärnu Kaubamajakaski kella 12st kohal politseinikud.

„Kui kõrvale jätta patrulliv politseinik või piirivalvur ning teeninduses dokumente väljastav klienditeenindaja, jääb suurem osa politsei tegevusest, töövahenditest ja -võtetest tavalisele inimesele varjatuks. Meie sünnipäevapeole on oodatud kõik huvilised saladusloori kergitama,“ ütles ​politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.

Kaubamajakas näeb, kuidas kriminalistid aitavad kurjategijate jälgi leida, liiklus- ja patrullpolitseinikud kõnelevad töistest seikadest ja näitavad, mis on “siil” või kiirusmõõdik Stalker.

Samuti saab uurida korrakaitsjate operatiivsõidukite masinaparki mootorrattast konvoibussini, kell 13 ja 14.30 näitavad kuulekust politsei- ja piirivalveameti teenistuskoerad ja kell 14 teevad etteaste kiirreageerijad.

Eesti politsei maskott Lõvi Leo.
Eesti politsei maskott Lõvi Leo. Foto: Mailiis Ollino

Kohalikud politseinikud annavad ohutusnõu ja vastavad küllatulnute küsimustele. Lapsi lõbustavad abipolitseinikud ja Lõvi Leo.

Vaher märkis, et politsei kõige olulisem ülesanne on olla avatud, inimlik ja tark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles