Pärnumaa kütid tahavad maha lasta rüüstajast karu

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Pärnumaa vallas Kullimaa külas rüüstas noor karu oktoobris 48 silorulli. Kokku on ümbruskonnas kahjustatud ligemale 250 silorulli.
Põhja-Pärnumaa vallas Kullimaa külas rüüstas noor karu oktoobris 48 silorulli. Kokku on ümbruskonnas kahjustatud ligemale 250 silorulli. Foto: Erakogu

Pärnumaa jahimehed taotlevad ühe karu nuhtlusisendiks kuulutamist, et looma saaks väljaspool ametlikku jahihooaega küttida. 

Reedel ütles keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko, et ametile on praegu esitatud taotlus Pärnumaalt ja menetlus käib. Taotluse esitas Rahnoja jahiselts, mille maal lõhkusid kaks noort karu ümbruskonnas ligemale 250 silorulli.

“On kaks poolteiseaastast karupoega, kes neid silopalle lõhuvad. Nad on paaris ja viimati liikusid nad siis, kui lumi maas oli. Pärast seda pole neid rohkem nähtud ega ole ka kuulda olnud, et  midagi lõhutud oleks. Tegime taotluse ühe karu laskmise suhtes ja kui see rahuldatakse, siis uute teadete korral lõhutud silopallidest reageerime,” rääkis Rahnoja jahiseltsi juhatuse aseesimees Aadi Saare.

Rahnoja jahiseltsi 16 000 hektari suurusel alal on 15 aastaga lastud viis metsaotti. Pärnumaal oli tänavu karude küttimisliimit kaks isendit ja jahimehed täitsid selle mõne nädalaga. Oktoobriga lõppes Eestis karujahi hooaeg ja selle käigus lasti 60 looma lubatud 61st. Nuhtlusisendi võib aga maha lasta väljaspool hooaegagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles