Tselluloositehase vastased pöördusid valitsuse poole

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ornitoloog Mati Kose.
Ornitoloog Mati Kose. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Laupäevaks oli petitsioonile „Me ei taha EstFori tselluloositehast Pärnumaale“ kogunenud 1064 allkirja.

​Petitsiooni algatajad leiavad, et kavandatav tehas on liiga suur, arvestades riigi puiduressurssi ja ohtu piirkonna loodus- ja elukeskkonnale.

Pöördumises seisab, et Pärnumaa lõunaosa on Mandri-Eesti parima õhukvaliteedi ja päikesepaistelisima piirkonnaga, kus  looduskeskkonna hea taseme hoidmine on strateegiline valik. Keskkonnaministeeriumgi on pöördujate teatel esitanud oma kirjaliku seisukoha, milles hindab Pärnumaad tehasele sobimatuks asukohaks tulenevalt Pärnu jõe ja vesikonna suurest looduskaitselisest ja kalanduslikust tähtsusest.

Valtsuse tähelepanu juhitakse tõigale, et ulatuslikud planeeringud on alati sündinud suure hulga huvirühmade koostöös. Selline arenguvisioon on  hiljuti valminud Pärnumaa merealade ruumiline planeering. Selles mereala kasutuskokkuleppes puudub tselluloositehase reoveetorustik ja selle väljalask.

Nendel põhjustel toetavad allakirjutanud riigi eriplaneeringu lõpetamist.

Petitsiooni algatasid Soomaa loodusgiid Aivar Ruukel, ornitoloog ja looduskaitsja Mati Kose ning kunagine Pärnu abilinnapea ja nüüdne lambakasvataja Mart Alliku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles