Loomade varjupaigad näitavad reaalajas oma argipäeva

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu loomade varjupaiga asukas. Arhiivifoto.
Pärnu loomade varjupaiga asukas. Arhiivifoto. Foto: Mailiis Ollino

Täna hommikust homse hommikuni postitab Varjupaikade MTÜ oma Facebooki lehele kõik oma seitsme loomade varjupaiga telefoninumbritel 24 tunni jooksul tulnud pöördumised.

Pärnumaalt oli päeva esimeses pooles loomade varjupaigale laekunud kaks pöördumist. Kella 10.30 ajal teatati, et Tori vallas luusib ringi omanikuta agressiivne koer, ja Pärnu loomade varjupaiga töötajad sõitsid asja uurima. Kell 12.15 sooviti lisainfot koer Lotte ja tema kutsikate kohta.

“Oleme suure huviga igal aastal jälginud politsei- ja piirivalveameti Facebooki maratoni. Sealt tuli mõte teha sama loomade varjupaikades. Meie töös on väga palju sarnast: meiegi tagame elanike turvalisusti, toimetades kiiresti ohutusse kohta loomad, kes võivad tekitada näiteks liikluses endale ja teistele ohtlikke olukordi,” rääkis Varjupaikade MTÜ üldjuht Triinu Priks. „Tihti arvatakse, et loomade varjupaiga töötajad silitavad päev otsa kasse. Tegelikult on see nii emotsionaalselt kui füüsiliselt raske töö, kus tuleb segadusse sattunud loomade ja teinekord ka inimestega tasakaalukalt suhelda.”

Kokkuvõtteid pöördumistest avaldatakse Facebooki lehel suure üldistusastmega, et tagada teatajate anonüümsus.

Varjupaikadesse tuleb iga päev keskmiselt 80 telefonikõnet, peale selle edastavad inimesed teateid e-posti teel ja Facebooki sõnumite kaudu.

Varjupaikade MTÜ seitsmes varjupaigas kogu Eestis on tänavu peavarju leidnud ligemale 800 koera ja 3000 kassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles