Agroturistid võivad aias õunu noppida või laudas lehma lüpsta

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mätiku talumeierei omanik Mirjam Pikkmets võib agroturistidele näidata koduloomi: peale lehmade ja kanade lambaidki.
Mätiku talumeierei omanik Mirjam Pikkmets võib agroturistidele näidata koduloomi: peale lehmade ja kanade lambaidki. Foto: Urmas Luik

Ühes võõrkeelses telekanalis näidati hiljuti saadet turis­tidest, kes ­vaimustunult korjavad kanapesast mune korvi, võtavad toidukorraks ise põllult kartuleid ega pelga lauta lehmagi lüpsma minna. Sellisena kangastub nostalgiline külaelu neile, kes linnastuvas ühiskonnas on rebinud juured maast, kuid kasutavad uut teenust.

Meie koduriigis võtab hoogu samasugune ettevõtmine: agroturism ehk põllumajandustoot­mise ja turismi ühendamine.

“Idee meeldib, teenuste pakkumisele lisandub veel üks uus märksõna,” arutleb Kullimaa ­külas tegutseva Piesta Kuusikaru perenaine Külli Eller.

Elleri jutu järgi pakub õunajookidele spetsialiseerunud talu sisuliselt agroturismiteenust, huviliste rühmad käivad nende tootmist ­uudistamas ja tooteid degusteerimas. Toodete hulgas on Pärnumaa toidumeenete konkursil parimate joogimeenete esikolmikusse jõudnud mündiga õunasiirup.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles