Kolm aastat tulutut kohtulahingut: laste isa ei maksa elatusraha sentigi (14)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste isa viis vaidluse riigikohtuni, mille otsus jõustus tänavu veebruaris, ent Iloneni lapsed on ta elatiseta jätnud tänini.
Laste isa viis vaidluse riigikohtuni, mille otsus jõustus tänavu veebruaris, ent Iloneni lapsed on ta elatiseta jätnud tänini. Foto: Urmas Luik

Pärnakas Haini Ilonen võitles ligemale kolm aastat, enne kui jõustus lõplik kohtuotsus, et isa peab viie lapse ülalpidamiseks maksma 150 eurot kuus. Ema esitas elatisraha avalduse Pärnu maakohtule oktoobris 2015. Isa viis vaidluse riigikohtuni, mille otsus jõustus tänavu veebruaris, ent lapsed on ta elatiseta jätnud tänini.

Kuna isa oma vanemakohustust ei täida, hakkas riik septembris maksma lastele elatisabi, igale 100 eurot kuus.

Ema kõneles, et on praeguseks ­raha saanud kahel korral. See aitab ­senisest pisut lahedamalt toime tulla: osta lastele saapaid, rõivaid. Saab pisut kõrvalegi panna.

Justiitsministeeriumi andmetel elab Eestis 9200 vanemat, kes oma lapsele ülalpidamisraha ei maksa. Läinud nädalal kiitis valitsus heaks eelnõu, et survestada elatisvõlglasi oma võlga tasuma.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles