Järgmisest suvest saab mõtteid mõlgutada Elmar Roosna mälestuspingil

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumi ette rajatakse järgmise suve alguseks mälestuspink omaaegsele direktorile Elmar Roosnale. Tegemist on kavandiga.
Pärnu ühisgümnaasiumi ette rajatakse järgmise suve alguseks mälestuspink omaaegsele direktorile Elmar Roosnale. Tegemist on kavandiga. Foto: Erakogu

Pärnu ühisgümnaasiumi vilistlaskogu soovib rajada praeguse koolimaja ette kunagise kauaaegse juhi Elmar Roosna mälestuspingi. See aga ei ole esimene niisugune mälestuspink suvepealinnas: Vanalinna põhikooli esistki kaunistab omaaegsele Koidula kooli direktorile Armas Kuldsepale pühendatud iste.

Otsuse paigutada Roosna pink ühisgümnaasiumi praeguse koolimaja ette langetas vilistlaskogu üldkogul ühehäälselt. “Esialgu arvasid paljud kohaletulnud, et loomulikult tuleb teha Mai tänava maja juurde,” tõdes vilistlaskogu esimees Annely Akkermann. Mõtte rajada mälestis Kooli tänava hoone juurde viskasid õhku Roosna kolleegid. “Elmar Roosna alustas just selles koolis, selles hoones oli tema ametikorter ja kooli kolimist sellesse hoonesse pidas ta koju tagasi saabumiseks,” seisab protokollis.

Sisearhitekt Kaarel Luht ja tootedisainer Martin Luht tutvustasid kolme kontseptuaalset ideed, millest üldkogul osalejad konsensuslikult eelistasid esimest, kus osa pinki on sobiv istumiseks, aga teine osa valmistatud raudvarbadest. Raudvarbadest osa on Roosna koht: sel on kõrge seljatugi, mis sümboliseerib direktori sirget selga ja pikka kasvu, kusjuures seljatugi ongi Roosna-pikkune. Selline kohtade paigutus sümboliseerib ideed mõtisklemisest koos kunagise koolijuhiga.

Pink plaanitakse valmis saada tuleva aasta juunis, mil on direktori sünniaastapäev. Annetusi saab teha vilistlaskogu arvelduskontole, mille leiab vilistlaste Facebooki grupist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles