Pärnumaa paistab silma tubli noortetööga

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noorte vabaajakeskuse juhendajad Triin Mäger ja Annely Reile keskuse lastega.
Pärnu noorte vabaajakeskuse juhendajad Triin Mäger ja Annely Reile keskuse lastega. Foto: Mailiis Ollino

Noorte tunnustuskonkursile esitati tänavu 85 kandidaati, kelle hulgast valitakse parimad 12 kategoorias, millest viies on esindatud ka Pärnumaa kuue kandidaadiga.

Pärnumaalt kandideerib aasta noorsootöötajaks Lea Lips ja pikaajalise panuse eest noortevaldkonda Tiia Lindmaa.

Aasta noortelaagrite hulgas on nomineeritud Pärnumaalt XIV akordionistide suvelaager. Noortemalevate seast leiab tervelt kaks kohalikku kandidaati: Pärnumaa ja Lääneranna õpilasmaleva. Aasta noortekeskuseks pürib aga Pärnu noorte vabaajakeskus.

„Konkurss aitab tõsta esile neid, kes seda tõeliselt väärivad ja kelle pühendunud töö on aidanud noortevaldkonda paremaks muuta,“ lausus haridus- ja teadusministeeriumi noorteosakonna juhataja Reelika Ojakivi.

Eesti noorsootöö keskuse direktor Edgar Schlümmer märkis, et noorsootöötaja roll noore inimese kujundajana väärib ühiskonna tunnustust. „Samamoodi õpetajatega loovad noorsootöötajad noorele mitmekülgse arengu tingimused. Olgu noortekeskuses, huviringis või -koolis, malevas või mujal – tänu nendelesaab ühiskond juurde noori, kes on uudishimulikud, motiveeritud ja usuvad enda võimetesse,“ põhjendas ta.

Konkurss toimub 13. korda. Kandidaate, keda on esitatud vähemalt kahel korral, hindab valdkonna ekspertide ja noorte esindajate komisjon, kes teeb haridus- ja teadusministrile tunnustamise ettepanekud. Laureaadid kuulutatakse välja 2019. aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles