Elanike ükskõiksus keerab rahvaküsitluse mokka

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori vallavanem Lauri Luur ärgitas Sauga külade elanikke 25. novembril toimuval rahvaküsitlusel arvamust aval­dama.
Tori vallavanem Lauri Luur ärgitas Sauga külade elanikke 25. novembril toimuval rahvaküsitlusel arvamust aval­dama. Foto: Urmas Luik

Üleeile õhtul rahvakoosolekul sõnas Tori vallavanem Lauri Luur, et kui Sauga külade Pärnuga liitumise hääletusel avaldab arvamust vaid viiendik elanikest ja neist 60 protsenti pooldab üleminekut, on küsitlus läbi kukkunud. “Tulge välja, avaldage arvamust! Siis on lihtne edasi minna,” teatas ta. Kui osalus jääb madalaks, näitab see vallavanema arvates, et linna kuulumine pole Sauga alevi ja veel kuue sealtkandi küla rahvale oluline.

Saalist avaldati kahtlust, et Tori vallavolikogu ei pruugi olla külade lahkumise poolt, kuna enamik volinikke elab väljaspool Saugat. Vallavanem pareeris, et kui meelsus on selge, läheb volikogugi seda teed, mis suuna inimesed kätte näitavad, kuigi seaduse järgi pole rahvaküsitluse tulemus volikogule siduv. “Mugav on lükata vastutus volikogu õlgadele, aga panen teile südamele, avaldage arvamust,” kordas Luur üleskutset igal juhul oma hääl 25. novembril toimuval küsitlusel anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles