Intervjuu abilinnapea ja sillaeksperdiga: Unistus uuest sillast peab teed andma vana ennetusremondile

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna sild vajab lähiajal kahtlemata remonti.
Kesklinna sild vajab lähiajal kahtlemata remonti. Foto: PP

Kolmanda silla plaan on käinud aastaid justkui kuum kartul ühe linnavalitsuse käest järgmise kätte. Praegusel rael on käsitlusel uhke silla eskiis, mille põhjal koostatav projekt peaks volikokku jõudma tuleva aasta alguses. Tõele au andes vajab aga eakas Kesklinna sildki, mis uue silla ootuses mõnevõrra kõrvale jäänud, juba hädasti tähelepanu.

Pärnu Postimees proovis selgust saada, kui reaalne on, et silla planeering saab lõpuks heakskiidu, kas, millal ja kust võidakse leida raha selle ehitamiseks ning millega on enne alustada vaja: kas uue silla ehituse või vana remondiga.

Vestlesin abilinnapea Siim Suursillaga, kes on südameasjaks võtnud Kesklinna silla kordategemise juba lähiajal, ja Elmo ­Rohelsaarega, kes töötab Eesti ühes juhtivas inseneribüroos Skepast & Puhkim järelevalve vaneminsenerina ja on spetsialiseerunud sillaehitusele. Alles eelmisel aastal inspekteeris ­Rohelsaar linnavalitsuse tellimusel Kesklinna silla olukorda.

Muide, Pärnu Suursilla ehk Kesklinna silla avamisest möödus eile 80 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles