Tireli noored akrobaadid tõusid poodiumi kõrgeimale astmele

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noored poodiumi kõrgeimal astmel.
Pärnu noored poodiumi kõrgeimal astmel. Foto: Erakogu.

Sportakrobaatika võistlustel “Tallinn Open 2018” võitsid kaheksa- kuni 15aastaste tüdrukute paaride arvestuses esikoha Pärnu Tireli noored Liis-Kätlin Pull ja Anee Afanasjev.

Mõõduvõtul osalesid Eesti suuremad klubid ja üks Leedu klubidest. Pärnu noori treenib Martina Puusepp.

“Tuleb ära märkida, et Pärnus pole akrobaatika harrastamiseks võimalusi erinevalt Tallinnast ja Tartust. Väike Pärnu klubi ei ole paraku suuteline isegi kõige elementaarsemat õhkrada soetama, sest selle maksumus käib üle jõu,” rääkis Pärnu klubi õpilase ema Mari-Liis Rondo, kes võistlusi jälgis. “Need tüdrukud on õppinud sisuliselt ilma vahenditeta ja olid esikolmikus juba eelmisel aastal, juunis Eesti meistrivõistlustel jäid napilt neljandaks.”

Liis-Kätlin Pull ja Anee Afanasjev.
Liis-Kätlin Pull ja Anee Afanasjev. Foto: Erakogu.

Rondo sõnutsi treenivad Pärnu noored Vanalinna põhikooli võimlas, edasijõudnud aga kergejõustikuhallis, kus kasutatakse treeninguks tavalisi matte. “Esmane õppimisvahend ongi õhkrada, aga see maksab 10 000 euro kanti. Meie saame nendel võistelda ainult võistlustel,” kinnitas ta. “Leedu klubi sportlased olid üldse  teisest puust: neil olid väga vinged kavad.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles