Vanalinna kooli õpilased alustasid rahvusvahelist koostööd

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Vanalinna põhikooli 8. klasside 11 õpilast ja nende juhendajad Kriste Talving ja Diana Veskimägi osalesid Soome linnas Raumas rahvusvahelise DigiYouthi programmi esimesel kohtumisel.

“Õpilaste sõnade kohaselt on projekti idee äärmiselt tore: anda õpilastele võimalus teha oma start-up,” kommenteeris Talving.

16.–19. oktoobrini kestnud kohtumiselt võtsid õpilased kaasa meeskonnatöö, võõrkeeles suhtlemise, ideede väljamõtlemise ja esitlemise ja neile toetajate leidmise kogemuse. Talving, kes ühtlasi on inglise keele õpetaja, kinnitas, et projektis osalevad õpilased on muutunud tundides lausa suurepäraseks suhtlejaks, kes oma arvamust väga selgesti ja põhjendatult võõrkeeles avaldavad.

Õpilased tunnistasid, et DigiYouth on pannud neid teistmoodi mõtlema ja andnud palju julgust. “Kui midagi teha, midagi ette võtta, midagi luua, peaks selle eesmärk olema see, et miski seeläbi paremaks saaks,” seletas inglise keele õpetaja. Nüüd alustavad moodustunud rahvusvahelised õpilasmeeskonnad kaugtööd oma toote või teenuse elluviimiseks. Järgmine ametlik kohtumine kõigi osalejatega tuleb mais Gotlandil.

DigiYouth on rahvusvaheline koolidele mõeldud idufirmade programm, mille tegevus toimub kolme aasta jooksul (2018–2020) ja milles osaleb 220 Eesti, Läti ja Soome õpilast vanuses 14–19. Noored harjutavad ettevõtlust, alustades ideede genereerimisest ja rahvusvaheliste meeskondade moodustamisest, arendavad toote või teenuse prototüübini ja lõpetavad turunduse ja müügiga.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles