Oskuste ööl kutsuvad külla kutsekoolid

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Saksa tehnoloogiakoolis saab oskuste öööl näha, kuidas viiakse läbi erialatunde ja maitsta õpilaste valmistatud suupisteid.
Pärnu Saksa tehnoloogiakoolis saab oskuste öööl näha, kuidas viiakse läbi erialatunde ja maitsta õpilaste valmistatud suupisteid. Foto: Urmas Luik

Tänasel oskuste ööl avab uksed Pärnu kutsehariduskeskus (PKHK), kus täna ja homme saab keskpäevani fuajees õpilasesinduse messiboksis infot koolis õpetatavate erialade kohta ja panna end kirja töötubadesse. Saksa tehnoloogiakool ootab aga täna hiliste õhtutundideni uudistajaid kujundajate, automaatika ja ärikorralduse eriala tundidesse.

Samuti saab kell 17-21 tutvuda Saksa tehnoloogiakooli ruumidega, tavapärasest kauem on avatud kantselei, kus õppetöö juht jagab teavet koolis toimuva kohta, saab registreerida kursustele ja tutvuda õpetavate erialadega.

Õpetajate toas on üheks õhtuks avatud kohvik, kus pakutavad suupisted on õpilaste valmistatud.

Täna ja homme on on PKHKski lahtiste uste päevad, mil kohale oodatakse ka õpilasvarje.

Erialatöötube pakuvad peaaegu kõik õpperühmad. Muu hulgas toimub rahatarkuse töötuba Cashflow’ lauamängu abil, sealsed kohad on juba täis.

Õpihuvilised saavad proovida kätt nii maitsva salati valmistamises, patsipunumises, kohvijookide ja nimesildi valmistamises, lukksepatöödes kui Ubuntu Desktopi operatsioonisüsteemi paigaldamises.

Kolmanda üleeuroopalise teemanädala deviis on “Avasta oma anne”. Sellest inspireerituna avavad kutsekoolid ühel õhtul uksed, et tutvustada oskusõppe eriilmelisust. Oskuste ööl osaleb 20 Eesti kutsekooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles