Indrek Zelinski läheb Soome teise liiga meeskonda treenima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Zelinski.
Indrek Zelinski. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pärnu jalgpalliklubi Vaprus ja Indrek Zelinski lõpetavad enne tähtaega töölepingu vastastikusel kokkuleppel, et meeskonna peatreener saaks tulevast aastast alustada tööd Soome tugevuselt teise liiga Ykköneni meeskonna Kotka TP abitreenerina. 

Zelinskist saab Kotka klubis Tallinna Kalevi peatreeneri toolilt lahkuva Argo Arbeiteri abiline.

Eestlaste kõrval asub kolmanda juhendajana ametisse soomlane Ossi Virta, kes on klubis eri rolle täitnud aastaid.

Zelinski sõnade kohaselt tegi talle ettepaneku abitreeneriks tulla Arbeiter ja otsus Vapruse tüüri juurest lahkuda ei tulnud kergelt. “Kaalusin seda ettepanekut päris pikalt,” ütles Zelinski.

Zelinski jutu järgi ei saanud otsust tehes määravaks tõik, et Pärnu klubi meistriliigast välja langeb, vaid see, et ta saab välisliigas kätt proovida. “Neid Eesti treenereid, kes töötavad või on töötanud välisklubides, saab ühe käe sõrmedel üles lugeda,” lausus ta.

Eestlastest treeneritiimi ülesanne on Kotka meeskond, mis lõpetas tänavuse hooaja Ykkönenis kümne meeskonna konkurentsis seitsmendana, kahe aastaga kohalikku meistriliigasse aidata. 

“Sõlmisime klubiga 2+1aastase lepingu. Klubis on loodud väga head tingimused, et see eesmärk täita,” selgitas Pärnust pärit treener.

Arbeiter mängis Kotka meeskonnas aastail 1998-2000.

Eelmisest talvest Vapruse peatreeneri ametit pidanud Zelinski sõnutsi oli tal Pärnus huvitav ja töine aasta. “Tänan kõiki, kellega töötades kokku puutusin. Soovin Vapruse klubile, mängijatele ja toetajatele jätkuvat töötahet ning usku ideede elluviimisel!” ütles ta. “Enne, kui ma klubist lahkun, tahan hooaja koos meeskonnaga Saaremaal FC Kuressaare vastu positiivsete nootidega lõpetada.”

Vapruse juhatuse esimehe Jaak Roossoni selgituse kohaselt oli klubil Zelinskiga kehtiv tööleping, kuid seda oldi valmis enne tähtaega lõpetama, et treener saaks vastu võtta huvitava ülesande töötada treenerina välisklubis. “Täname Indrekut tehtud töö eest klubi esindusmeeskonna peatreenerina. Mul on Indreku edusammude üle hea meel. Soovin talle edu uues ametis!” lausus Roosson.

Vaprus on alustanud tööd, et nimetada järgmine peatreener ametisse veel sel kuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles