Kursi koolkonna sünnipäevanäitus jõuab Pärnu

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kursi koolkonna 30. aastapäeva näituse avamise ettevalmistus Tartu kunstimajas.
Kursi koolkonna 30. aastapäeva näituse avamise ettevalmistus Tartu kunstimajas. Foto: Margus Ansu

Kursi koolkonna sünnipäevanäituse “Kursi koolkond XXX” karussell on keerelnud kogu aasta: varakevadel Vanemuise teatrist ja kontserdimajast Tartu kunstnike maja galeriisse, jõudes reedel aga Ugala teatrist Pärnu, kus 14. detsembrini on võimalik tutvuda koolkonna nii varasema kui verivärske loominguga.

Kursi koolkonna asutasid 1988. aasta kevadel Albert Gulk, Peeter Allik, Ilmar Kruusamäe ja Priit Pangsepp. Aastate jooksul lisandusid neile Marko Mäetamm, Reiu Tüür, Imat Suumann, Külli Suitso ja Priit Pajos. Sel kevadel täitus koolkonnal 30 aastat – seega on nad vanim tegutsev kunstnikerühmitus Eestis.

Kursi koolkonna looming on jõudnud paljudesse kunstimuuseumidesse ja erakogudesse nii Eestis kui mujal maailmas. Nad on tutvustanud loomingut suurte ühisnäitustena näiteks Itaalias (Veneetsia, 2007), Ameerika Ühendriikides (New York, 2010), Lõuna-Koreas (Soul, 1996) ja lähiriikides Soomes, Norras, Lätis, Leedus.

Iga kolme aasta tagant toimuvad Eestis juba traditsiooniks kujunenud Kursi koolkonna päevad, kus näeb korraga mitut kunstinäitust.

Väljapanek avatakse homme kell 18 Endla teatri sammassaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles