Rokkbänd Metro Luminal tähistab Pärnus 30 aasta juubelit  

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metro Luminal aastal 2018: bassimees Kalle Nettan, kitarrist Rainer Jancis, trummar Marko Atso ja laulja Robin Juhkental.
Metro Luminal aastal 2018: bassimees Kalle Nettan, kitarrist Rainer Jancis, trummar Marko Atso ja laulja Robin Juhkental. Foto: Urmas Lange

Pärast pikka loomepausi alustab uues koosseisus taas rokkbänd Metro Luminal, kes vastse kauamängivaga „Üheksast viieni“ tähistab oma 30 tegevusaastat. Homme õhtul algab pidu ja plaadiesitluskontsert kultuuriklubis Tempel.

„Lugusid ja ideid tuleb kui oavarrest ja kuna on olemas bänd, kes neid esitada soovib, peaks selle oavarre koos kaunadega auku lükkama ja tühjaks raputama,“ rääkis ansambli asutajaliige ja helilooja Rainer Jancis, kes ütles Postimehe intervjuus, et praegu toimib Metro Luminal „õlitatult“ ja kõik läheb „nagu lepase reega“. „Rollid on kuidagi väga õigesti jaotunud ja tundub, et kõik sujub ja on harmooniline,“ kinnitas ta.

Pool koosseisust on sama mis bändi esimest albumit „Coca-Cola“ (1990) lindistades ehk asutajaliikmete kitarrist Jancise ja bassimees Kalle Nettaniga on liitunud laulja Robin Juhkental ja Metsatöllust lahkunud trummar Marko Atso.

Templis esitab legendaarne bänd uuemat loomingut, mis praeguse kollektiivi koosmängimise loomulik tulemus. Samuti mängitakse vanu lugusid, ent värskel kujul. „Kitarrid, bassid ja trummid kuskile ei kao. Inimkond on olnud aastatuhandeid heliseva keele nõiduses ja nii see ka jääb,“ kinnitas Jancis.

„Oleme mõistnud, et ansambli eksisteerimine on paljudele oluline. Hea on teha asja, mis on kellelegi vajalik, mitte niisama oma lõbuks,“ lisas kitarrist, kelle sõnutsi on pikad loomingulised pausid kujunenud aastate jooksul just seetõttu, et koguda mõtteid ja leida inspiratsiooni. „Metro Luminal on kogu oma tegevuse jooksul tegutsenud ikka vaid siis, kui midagi on öelda.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles