Rannahotelli peakoka dessert mekib tippklassi vääriliselt

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannahotelli peakokk Herkki Ruubel.
Rannahotelli peakokk Herkki Ruubel. Foto: Mailiis Ollino

Ülehomme toimub Tallinnas Kultuurikatlas Baltimaade söögi- ja joogimaailma aasta tippsündmus “Flavours, Ideas, Experiences”, kus muu seas kuulutatakse välja Eesti parima desserdi autor ja üks nominentidest on Pärnu Rannahotelli restorani peakokk Herkki Ruubel.

“Žüriiliikmed on käinud rohkem kui 20 kandidaadi restoranides dessertidega tutvumas,” rääkis ürituse korraldaja Aivar Hanson. Nende seast valiti välja kolm paremat, kelle hulgast esmaspäeval selgub võitja. “Kusjuures hindajad olid anonüümsed – iga teine külastaja võis olla hindaja,” lisas Ruubel.

Kui eile avaldati, et Rannahotelli restorani peakoka dessert jõudis esikolmikusse, oli Ruubel üllatunud. “Ise tunnen, et desserdid ei ole minu tugevaim külg,” tõdes ta. Magustoit, millega ta finaali pääses, oli üleni eestimaine sorbee rabarberivahuveinist. “90 protsenti terve suve jooksul kasutatud rabarberist kasvatas minu vanaema,” mainis peakokk rõõmsalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles