Kiikingu karikavõistlusel purustati siserekordeid

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Pärnu spordihallis kiikingu talvistel karikavõistluse esimesel etapil püstitati kaks siserekordit.

Naisjuunioride ehk 17–20aastaste kiikujate seas ületas 18aastane Katariina Braun oma eelmise siserekordi viie sentimeetriga. Nüüd on tipptulemus 5,8 meetrit. Braun esindab spordiklubi Kiva-Kiiking ja osutas naiste vanuseklassi võitjakski. Teise koha sai Brauni klubikaaslane, 26aastane Marjaana Raudmäe, kes ületas kõrguse 5,40 meetrit. Kolmandaks jäi 19aastane Kairi Uibu 5,25 meetriga. Tema esindab spordiklubi Vabariigi Võllimees.

Meesseenioride ehk 50–59aastaste sportlaste seas ületas 54aastane Ahti Prits, kes samuti võistleb Vabariigi Võllimehe ridades, oma eelmist siserekordit 22 sentimeetriga. Uus rekord on 5,95 meetrit. Teise tulemuse tegi samas vanuseklassis Toivo Väli.

“Pärnu spordihalli lagi on madalaks jäänud, mistõttu mehed kõrguses võistelda ei saa, vaid arvestust peetakse korduste arvus,” selgitas võistluste korraldaja Mirjam Pedaja. Aiste maksimumpikkus saab olla 6,93 meetrit.

Sel korral võtsid kõige pikemate aistega kiikumises mõõtu Aigar Hansen ja Sven Saarepere. Esimesena läks võistlustulle Hansen, kes tegi kiigul üheksa tiiru. Võitjaks osutus Saarepere, kes suutis maksimumkõrgusel pöörelda kümme ringi. Rekord on selles arvestuses 26 ringi. Kolmanda koha sai Urmo Orav, kes ületas kõrguse 6,63 meetrit.

Meesjuunioridest ehk kuni 20aastastest mahtusid esikolmikusse vaid Viljandi noormehed. Võitja, 19aastane Kenert Tamm sai kirja 6,53 meetrit. Poodiumi teisele astmele astus aasta vanem Kunnar Bergmann, kelle tulemuseks jäi 6,13 meetrit. Kolmas oli 18aastane Janar Bergmann 5,78 meetriga.

Kuni 16aastaste neidude esikoha võitis Vabariigi Võllimeest esindav 15aastane Sireta Jürgens täpselt viie meetriga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles