Lääne päästekeskus tunnustas tublisid vabatahtlikke

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meene võtsid vastu Nõvalt juhatuse esimees Tõnu Osa ja Saaremaa päästepiirkonna juhataja Margus Lindmäe.
Meene võtsid vastu Nõvalt juhatuse esimees Tõnu Osa ja Saaremaa päästepiirkonna juhataja Margus Lindmäe. Foto: Erakogu

Eilsel päästjate seminaril Jaanihanso siidritalus pärjati “Tulija 2018” tiitliga Ruhnu vabatahtlik päästeselts, aasta tegija on aga Nõva tuletõrjeselts.

Ruhnu vabatahtlik päästekomando sai alguse Pärnust 100 kilomeetri kaugusel. Samuti on priitahtlikud edukalt käivitanud Ruhnu vabatahtliku päästekomando tegevuse, seda kõike kaugel meretagusel saarel. Nüüdseks on nimekirjas üheksa liiget ja kõik on aktiivselt osalenud vabatahtliku päästja koolitusel.

“Märkimist väärib, et vabatahtliku päästekomandona on tegutsetud napilt alla aasta, kuid juba ollakse valmis arendama pilootprojekti käigus vabatahtlike pakutavate päästetööde teenuste hulka. Nimelt alustatakse suitsusukeldumise ettevalmistusega,” sõnas Lääne päästekeskuse valmisolekubüroo peaspetsialist Lauri Lindoja.

Aasta tegija tiitli pälvinud Nõva tuletõrjeselts on silma paistnud päästetöödel, ennetustööl ja õppustel. Nõva vabatahtlikud päästjad moodustavad alates sellest aastast esimesena Mandri-Eestis kombineeritud töökorraldusega päästekomando. Koostöös kutseliste päästjatega tagavad nad ööpäev läbi ja aasta ringi kolmeliikmelise valvega valmisoleku pääste- ja ennetustööks. “Kuna välja sõidetakse koos kutselise komando liikmetega, on nõudmised, mis esitatakse vabatahtlikele, väga kõrged,” selgitas Lindoja.

Vabatahtlikud löövad kaasa kontrollharjutustes, kutseliste komandode õppepäevadel ja ennetustööl ehk kui komandost lahkub päästeauto ühe kutselise päästjaga, on alati kaasas kaks vabatahtlikku.

„Seminarile tuli 40 vabatahtlikku, seminaril võeti kokku töised mured ja rõõmud ning vaadatati tulevikku,“ rääkis Lindoja.

Arutluse alla tulid pääste- ja ennetustöö, hädaolukorraks valmisolek ja arengusuunad. Oma tegevust ja tulevikuplaane tutvustas vabatahtlike päästjate katusorganisatsioon päästeliit.

Traditsiooniks kujunenud seminar toimub juba 11. korda. Tiitleid on Lääne päästekeskus vabatahtlikele omistanud 2007. aastast. Tunnustatud pälvivad päästeameti peadirektori tänukirja ja meenekiivri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles