Sepo Seeman: Ma ei kujuta ette, kuidas ma Pärnu kontserdimajas lendan

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepo Seeman kehastub Pärnu kontserdimajas Karlssoniks.
Sepo Seeman kehastub Pärnu kontserdimajas Karlssoniks. Foto: Harri Rospu

Homme ja ülehomme lavastub Pärnu kontserdimajas rahvusooper Estonia kogupere muusikal “Karlsson katuselt”, mille kahel etendusel on peaosas Sepo Seeman.

Rootsi kirjaniku Astrid Lindgreni lastejutt on libretist Wimbergi, helilooja Tauno Aintsi ja lavastaja Ain Mäeotsa koostöös kujunenud lustlikuks ja humoorikaks etenduseks, mis jäänud truuks originaalile, ent üllatab suursuguse lavakujunduse ja karakterite eripäraga.

“Ma olen täpselt selline Karlsson, nagu ta olema peab,” ütleb kindlameelseks propelleripoisiks kehastuv Seeman. “Ennast ma selles rollis ehk ei leia, sest ma pole mässaja. Sestap ongi toredam sel ajal kellekski teiseks kehastuda. See teebki protsessi imeliseks.” Näitleja sõnutsi on meis kõigis peidus Karlsson, mis tänapäeva ühiskonnas ja ehk vananemise tulemuselgi on ununenud.

Lavastaja Mäeots kinnitab, et Estonia etendus on täpselt niisugune, nagu olema peab. “Seal on üks tore ja end veidi üksikuna tundev poiss, keda kutsutakse Väikevennaks. Seal jaurab Majasokk, hiilivad pätid Fille ja Rulle, seal tehakse muumiat ja muidugi lennatakse Vaasalinna katuste kohal. See on lugu poisist, kes igatseb ellu midagi või kedagi erilist ja ta saabki maailma parima Karlssoni,” kirjeldab muusikali lavastaja.

Suurima pöörde on muusikalis teinud kunstnik Iir Hermeliin, kes on traditsioonilise ühe traksi ja paksukese torumehe tüüpi lõbusa selli karakterit laiendanud, tuues sisse nüüdisaegseid elemente, sealhulgas linateose “Kariibi mere piraadid” tegelase Jack Sparrow'. “Iir Hermeliin on lasknud ideedel vabalt voolata, loomulikult üllatavad massiivsed lavakujunduselemendid,” märgib Seeman.

Pärnakast näitleja on Astrid Lindgreni ainetel etenduvates lavastustes mänginud varemgi: Pipi Pikksuka isa Tallinna linnahalli muusikalis ja Endla teatri Karlssoni-etenduses Majasokku. Nüüd astub Seeman lavale peategelasena. “See on üks suurtest nimedest ja rollidest, mis võiks kuuluda iga näitleja rollide loetellu,” naljatab ta. “Ma ei kujuta veel ette, kuidas Pärnu kontserdimajas on lennata, aga eks me siis näe.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles