Kalev Vilgats: Rohkem selgust

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu tahab selgust, kas ja millistel tingimustel üldse tuleks kõne alla Pärnumaale tselluloositehase ehitamine. Kes peaks kinni maksma vajalikud uuringud?
Pärnu linnavolikogu tahab selgust, kas ja millistel tingimustel üldse tuleks kõne alla Pärnumaale tselluloositehase ehitamine. Kes peaks kinni maksma vajalikud uuringud? Foto: Joosep Laik

Läinud nädalal otsustas valitsus lõpetada Est-For Invest OÜ kavandatud tselluloositehase eriplaneeringu. Arendajad vastasid solvunult, et panevad projekti sahtlisse ootama paremaid aegu ja targemaid valitsusi. Selles mõttes on ju hästi, et Viljandi- ja Tartumaa tarvis algatatud eriplaneeringut ei püüta enam sokutada muudesse maakondadesse. Valitsuse võimuerakonnad mõistsid, et sellisel viisil jätkates ei mõista neid 3. märtsil valijad. Mis saab edasi?

Pärnus näikse linnavolikogu esimees Andres Metsoja olevat otsustanud, et vähemalt uuringutega võiks edasi minna. Rohkem selgust on alati parem kui vähe. Pealegi ei saa jätta pooleli linnavolinike harimist. Seetõttu tulebki 29. novembri istungile õiguskantsler, kes peab veel kord üle ja lahti rääkima eriplaneeringuga seonduva. Need õppetunnid ei ­tekita lisakulu, sest ametnike tööülesanne ongi selgitada selgusetut valijate esindajatele. Tõsi, osa volinikke on vähemalt kuluaarivestlustes öelnud, et nemad jah-sõna ei anna, muutugu Liivi lahte suunatav läbi töötatud vesi kas või limonaadiks.

Kuidas saab metsade maharaiumisega ­säilitada keskkonna seisundit?
Kalev Vilgats, arvamustoimetaja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles