Pärnu tahab ikkagi teada, kas suurtehas tuleks kõne alla

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. novembri istungil kuulasid Pärnu volinikud rahandusministeeriumi spetsialisti selgitust, mida kujutab endast riigi eriplaneering.
1. novembri istungil kuulasid Pärnu volinikud rahandusministeeriumi spetsialisti selgitust, mida kujutab endast riigi eriplaneering. Foto: Joosep Laik

Pärnu vallavoli­kogu esimehe Andres Metsoja sõnutsi jätkatakse tselluloositehase rajamise võimalikkuse väljaselgitamisega siinkandis hoolimata arendajate otsusest projekt teadmata ajaks peatada.

“Me tegeleme edasi,” arvas Metsoja. Pärnu volikogu järgmiseks istungiks 29. novembril on kokku lepitud kohtumine õiguskantsleriga. “Et rääkida eriplaneeringust õiguskantsleri silme läbi.”

Teine väljaselgitamist vajav küsimus on seotud Natura aladega: kas tehase siiakanti rajamine võib üleüldse kõne alla tulla? “Meil pole muidu mõtet rääkida kohaliku tasandi ega riigi eri­planeeringust, kui me ei suuda selgeks teha, kas see on teostatav nii, et keskkonna seisund on võimalik säilitada,” märkis Metsoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles