Rääma kooli õpilaste projekt pääses ettevõtlikkuskonkursi finaali

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Ettevõtlikud nutimunad” on perekondlik nutiõhtu, mille eesmärk on veeta lõbus ja mänguline õhtu pere seltsis, pannes nutikuse proovile.
“Ettevõtlikud nutimunad” on perekondlik nutiõhtu, mille eesmärk on veeta lõbus ja mänguline õhtu pere seltsis, pannes nutikuse proovile. Foto: Kirill Kudryavtsev

Oktoobri lõpuks valiti ettevõtlikkuskonkursile “Edu ja tegu” esitatud tööde seast välja finalistid, kelle hulgast parimatele jagab žürii 27. novembril auhinnalised kohad. Finaali pääses kaheksa ärilist ettevõtmist ja 11 tööd, mis on sotsiaalsed teod kogukonna heaks, nende hulgas Pärnu Rääma põhikooli projekt “Ettevõtlikud nutimunad”, mis tutvustavad nutivahendeid eri põlvkondade vahel.

Rääma koolist pääsesid 11–15aastaste vanusekategoorias finaali õpilased Ketter Hiiemäe, Rihard Järvesaar, Remo Raiesmaa, Joonas Leemet, Häli Palmiste ja Karl-Joosep Raudkivi.

“Ettevõtlikud nutimunad” on perekondlik nutiõhtu, mille eesmärk on veeta lõbus ja mänguline õhtu pere seltsis, pannes nutikuse proovile.

“Tegemist on üritusega, mis toob vähemalt ühel õhtul aastas kokku Pärnumaa pered. Perekonna ehk tiimi suurus on 2–5 liiget. Idee uudsus peitub selles, et muna õpetab kana ja kana õpetab muna: tänapäeva tehnoloogia virvarris on oluline, et eri põlvkonnad perekonnas või suguvõsas mõistavad olukordi ja mõisteid sarnaselt,” rääkis konkursi projekti konsultant Epp Alatalu.

Esimest korda korraldasid Rääma kooli õpetajad ürituse “Ettevõtlikud nutimunad” peredele 2016. aastal, kuid tänavu võtsid noored korraldamise üle. “Kevadel juba kolmandal nutimunade üritusel osales 20 perekonda, kelle tungival soovil tuleb üritustesarja kindlasti jätkata,” lausus Alatalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles