Harri Kullas pani Soomes oma paremuse maksma

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tampere superkrossil mahtusid mõlemal päeval pjedestaalile Harri Kullas (keskel), Erki Kahro (vasakult) ja Joan Cros.
Tampere superkrossil mahtusid mõlemal päeval pjedestaalile Harri Kullas (keskel), Erki Kahro (vasakult) ja Joan Cros. Foto: Rauno Kais

Pärnu motoklubi esinumber Harri Kullas kihutas Soomes Tampere spordihallis talvise superkrossi karikasarja etapil kahel päeval esimese auhinna vääriliselt.

Reedel sai Kullas esimese grupi kvalifikatsioonisõidus parima aja, Erki Kahro oli neljas, Gert Krestinov viies ja Priit Rätsep seitsmes. Teise grupi ajasõidu lõpetas Kullase noor klubikaaslane Jörgen-Matthias Talviku neljandal positsioonil.

Esimeses eelsõidus oli kiireim Kullas, Talviku ületas lõpujoone kolmanda ja Krestinov neljandana. Järgmise sõidu võitis Kahro ja Rätsep oli seitsmes. Kolmanda sõidu esikoha sai taas Kullas ja Talviku jõudis finišisse neljandana.

Viimase eelsõidu võitis hispaanlane Joan Cros, Kahro saavutas kolmanda, Krestinov viienda ja Rätsep seitsmenda tulemuse.

Eelsõitude tulemusena said finaali kõik eestlased peale Rätsepa. Finaalis haaras avaringil liidrikoha Portugali sõitja Hugo Pasaula, kes peagi eksis ja langes mitu kohta. Liidriks kerkinud Kullas suurendas ring-ringilt oma edumaad lähimate jälitajate ees ja kihutas uhkes üksinduses üle lõpujoone. Kümme sekundit hiljem

jõudis finišisse Kahro ja seejärel kolmandana Cros. Krestinovile kuulus viies ja Talvikule 11. koht.

Laupäeval sõitis Talviku oma grupi kvalifikatsioonis välja seitsmenda aja. Teise rühma konkurentsis oli kiireim Kullas, talle järgnesid Cros, Kahro ja Krestinov.

Esimeses eelsõidus võidutses britt Adam Chatfield, Talviku ületas lõpujoone kuuenda ja Rätsep üheksandana. Järgmises võidukihutamises tuiskas esimesena lõpujoonele Kullas, kannul Kahro ja soomlane Juuso Matikainen.

Kolmanda sõidu võitis Kahro, teine oli Krestinov ja kolmas rootslane Emil Berggren. Neljandas eelsõidus oli taas parim Kullas, kes edestas napi sekundiga Crosi ja Talviku sõitis kuuenda koha vääriliselt. Rätsep ja Talviku üritasid lohutussõidu kaudu finaali pääseda, paraku see neil ei õnnestunud.

Finaalis haaras liidripositsiooni Kahro, kes suutis oma kohta sõidu keskpaigani hoida, kuni temas pääses mööda Kullas. Eestlased suurendasid oma edumaa lähimate konkurentide ees turvaliseks ja teenisid teist päeva järjest Tampere superkrossil kaksikvõidu. Taas sai kolmanda koha Cros ja neljas oli Krestinov.

Võistluse viimases vaatuses, mees-mehe-finaalis alistas Kullas Krestinovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles