Õpilased murdsid pead, kuidas teha ahvirusikat ja lahendada kalkudokut

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal võistlesid Pärnu Tammsaare koolis 5. ja 6. klassid õpioskustes. Peale võõrustajakooli õpilaste osalesid Paikuse põhikooli õppuridki.

“Neljaliikmelised segavõistkonnad pidid läbima kaheksa töötuba, kus õpilased nuputasid muusikaküsimustele vastuseid, otsisid infot Eesti kaardilt, tegelesid kirjanduse, eesti ja inglise keelega, lahendasid kalkudokut, panid proovile kompimismeele ja lõpuks sõlmisid ühe ahvirusika,” loetles Tammsaare kooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Andra Väärtmaa.

Laste sõnutsi valmistasidki peavalu Jaapani loogikamõistatus ja traditsioonilise kaunistava sõlme tegemine. Ajahätta jäädi ka lünkteksti täitmisel, kus puuduv info tuli leida raamatu eri peatükkidest.

Iga ülesandeploki juures olid laual vahendid, mida vastuste leidmiseks vajati, näiteks tahvelarvutid, kaart, teatmikud. Võistluse eesmärk oli osata teavet leida ja kasutada eri sorti materjale.

Aega ühe teematoa ülesannete lahendamiseks anti kümme minutit, seega  väga olulised olid tiimitöö ja ülesannete efektiivne jagamine liikmete vahel.

Õpioskuste tuleproovil saavutas esikoha võistkond Liblikas, kuhu kuulusid Tammsaare kooli õpilased Milan Stankevitš, Artur Prõhid ja Paikuse põhikooli noored Ly-Sandra Kalbus, Kristian Kalbus.

Teise koha pälvisid Kollid: Tammsaare kooli esindasid Valeria Šefer, Laura Yllö, Paikuse põhikooli Jennifer Pupart ja Iti Talts. Kolmas koht läks jagamisele Partide ja Sildade vahel. Partide sekka kuulusid Tammsaare koolist Emiliya Tali ja Andzelika-Viktoria Lilišentseva ning Paikuselt Karoliina Karu ja Ellen Marie Otto. Sildade tiimis nuputasid Paikuse koolist Karl-Vahur Vahemets ja Viktoria Belkovski ja võõrustajakoolist Ksenija Pismenjuk ja Anna-Maria Smoljaninova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles