Ujuvrestorani parv tuuakse jõe põhjast välja

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peale restorani tegutsesid hoones ööklubi, baarid, saunad ja pakuti öömajagi ning rahvasuus omandas koht ujuva lõbumaja kuulsuse.
Peale restorani tegutsesid hoones ööklubi, baarid, saunad ja pakuti öömajagi ning rahvasuus omandas koht ujuva lõbumaja kuulsuse. Foto: Ants Liigus

Pärnu kesklinna kai haldaja sai keskkonnaametilt loa tõsta Pärnu jõe põhjast välja ülemöödunud aastal uppunud betoonparve. Praegu kujutab alus endast ohtu jõeliiklusele ja segab kesklinna kai kasutamist.

Kaid haldava AS Transcom Vara juhatuse liige Kaspar Kokk rääkis, et jõepõhjas oleva takistus on juba paarkümmend aastat eri kohtades seisnud vana betoonpargas, mis kaks aastat tagasi andis lõpuks alla ja ­vajus jõe põhja.

Kesklinna ristluskai ääres uppunud betoonpargase jõepõhja vajumise põhjus on seni teadmata. 30 meetri pikkune ja kümne meetri laiune ning ligikaudu 500 tonni kaaluv alus ulatub vee all üle 15 meetri kaugusele kai äärest jõe poole ja niisama palju piki kai serva, vahetult selle ääres. Vaba vett on selle peal vaid poolteist meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles