Maakonna koolid ootavad 60 külalisõpetajat

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarkvaraarendaja Aino-Silvia Tali sooviks teinekordki külalistunde anda, siis juba gümnasistidele.
Tarkvaraarendaja Aino-Silvia Tali sooviks teinekordki külalistunde anda, siis juba gümnasistidele. Foto: Marje Vaan

Kui elukogemusi on juba hulgi, tekib vahel soov neid noorematega jagada. Samuti on õpetajatel huvi ja vajadus kaasata õppetöösse inimesi väljastpoolt kooli. Nende kahe poole kokku viimiseks loodi kümme aastat tagasi mittetulundusühing Tagasi Kooli.

“Külalisõpetajad saavad õpilastele näidata, kuidas nad koolis õpitud teadmisi töös rakendavad, õpetada uusi oskusi või jagada kogemusi hariduses või tööl tehtud valikutest,” seletas Tagasi Kooli juht Teibi Torm. Ühing on loonud internetis kiiresti leitava ja hallatava külalisõpetajate infosüsteemi, mis muudab inimeste kooli kutsumise märksa lihtsamaks. Nüüdseks on sinna kantud 2900 külalisõpetajat.

November on karjäärikuu, mistõttu on külalisõpetajate kutsumine praegu eriti populaarne. Pärnumaal ootab külalisõpetajaid tundidesse üle 60 klassitäie õpilasi. Tagasi Kooli kodu­lehelt leiab koolide ja tundide nimekirja, kus saab end registreerida tunni läbiviijaks. “Tundidesse oodatakse nii heliloojaid, turundajaid kui ka näiteks inimesi tööstuse valdkonnast,” kutsub Tagasi Kooli kommunikatsioonijuht Kelli Seiton julgeid üles kaasa lööma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles