Indrek Zelinski: Flora abita oleks Kuressaare ja Tulevik meie selja taga lõpetanud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore koosseisuga Pärnu Vapruse vutimeeskond ei hüpanud sel hooajal üle oma varju.
Noore koosseisuga Pärnu Vapruse vutimeeskond ei hüpanud sel hooajal üle oma varju. Foto: Lilli Tölp

Vapruse jalg­pallimeeskond andis paljudele skeptikutele, kes kuulutasid, et pärnakad on tänavuse vutihooaja kindlad peksupoisid, ninanipsu: noore koosseisuga Pärnu esindustiim pidi tunnistama suve jooksul küll mitut suurt kaotust, kuid oma “kaalukategoorias” püsiti konkurentsis viimaste mängudeni.

Hooaja alguses noppis Vaprus ridamisi viigipunkte ja hooaja keskel lõpetati FC Kuressaare vastu pikaks veninud võidupõudki, kuid tšempionaadi lõpus lisandus õnnestumisi vähem ja nii pidid 13 punkti kogunud suvepealinlased leppima kümnenda kohaga, mis tähendab järgmiseks aastaks langemist esiliigasse.

Ainsana jäi Pärnu meeskonna saldo positiivseks üheksanda koha saanud saarlastega, keda kaks korda võideti, kellega korra viigistati, kuid kellele hooaja viimane lahing kaotati.

“Natuke kahju, et hooaeg kaotusega lõppes ja seda meeskonna vastu, kes FC Flora abita oleks kindlasti meie selja taga lõpetanud. Nagu ka Viljandi Tulevik,” arvas sel hooajal Vapruse esindustiimi juhendama asunud vutilegend Indrek Zelinski, kellel töö meeskonnaga jääb siiski pooleli, sest ta sai tulevaks aastaks põneva proovikivi Soome esiliigameeskonnalt Kotka TP, mille ta pärast mõningat kaalumist vastu võttis. Eesti treenereid välisliigasse ju iga päev ei kutsuta.

Lahkuva peatreeneri hinnangul arenes meeskond aasta jooksul, kuid lõputunnistuse ehk tabeliseisuga ei saa rahule jääda. “Kuigi punkte kogusime rohkem ja väravaid lasime endale lüüa vähem kui mullu, lõime ise neid vähem kui eelmisel aastal,” tunnistas Zelinski hooaja suuremat murekohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles