Jüri Jaanson: Suurem sissetulek ja paremad teenused (1)

Jüri Jaanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakond lubab aidata pensioni kasvule, lühendada ravijärjekordi ning teha arstiabi vanemaealistele paremini kättesaadavaks.
Reformierakond lubab aidata pensioni kasvule, lühendada ravijärjekordi ning teha arstiabi vanemaealistele paremini kättesaadavaks. Foto: Mihkel Maripuu

Vanaduspõlv jõuab kätte paratamatult, vähemalt enamikule meist. Meie inimeste elukaare pikkuseks sünnihetkel kujuneb praegu keskmiselt veidi alla 80 aasta, statistiliselt jääb keskmisel Eesti mehel pensionipõlves elada 15 ja naisel 20 aastat. Need aastad peaksid olema helged ja tulvil elurõõmu.

Reformierakond on palunud inimestel mitmesugustel eakate üritustel eri teemade seas ära märkida neile olulisim. Valikus on näiteks riigi maksusüsteem, pensionikasv, arstiabi kättesaadavus või eestikeelne haridus. Kõik aktuaalsed teemad, ent eakatele joonistub konkurentsitult tähtsaimana välja senisest kättesaadavama arstiabi vajadus ehk eriarstide järjekordade probleem. Samale järeldusele jõudis MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut äsjases erakondade valimislubaduste uuringus, kui selgus, et ravijärjekordade lühendamise lubadust toetas 99 protsenti vastanutest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles