Tulevast aastast kannab toimetulekukool uut nime

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu toimetulekukool kannab järgmisest aastat nime, mis enam ei viita toimetulekule. Pildil kooli direktor Marju Trumsi.
Pärnu toimetulekukool kannab järgmisest aastat nime, mis enam ei viita toimetulekule. Pildil kooli direktor Marju Trumsi. Foto: Mailiis Ollino

Järgmisest aastast muutub Pärnu toimetulekukool Pärnu päikese kooliks. “Nimemuutuse oleme võtnud ette seetõttu, et senine nimi viitas liialt õppekavale ja toimetulekule,” põhjendas direktor Marju Trumsi.

Toimetulekukooli nime muutus läheb Pärnu linnavolikokku arutusele 29. novembril ja kinnituse korral hakkab õppeasutus kandma uut nime 1. jaanuarist. Soov on moodustada ühtne tervik linna ülejäänud koolidega (Mai kool, Tammaare kool), lähtudes ühtlasi riigi teistest erivajadustega õpilaste koolidest.

Kooli ümboolikagi toetab uut nime. Kooli laulus on sõnad: “Iga lille sees on süda, ole hea ja hoia seda. Hoia seda aaret väikest, lase talle paista päikest.”

“Kaudses mõttes on lilled ja aarded meie kooli lapsed, töötajad ja vanemad,” selgitas kauni laulu sisu direktor. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles