Kalev Vilgats: Mürareostust ei pea taluma

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru ringrajalt kostvast mürast häiritud elanikud on pöördunud õiguskantsleri poole, kes nõuab Pärnu linnalt vastust, mida mürareostuse vastu ette võetakse. Tegelikult pidanuks selle probleemi lahendama veel Audru vald.
Audru ringrajalt kostvast mürast häiritud elanikud on pöördunud õiguskantsleri poole, kes nõuab Pärnu linnalt vastust, mida mürareostuse vastu ette võetakse. Tegelikult pidanuks selle probleemi lahendama veel Audru vald. Foto: Mailiis Ollino

Eilses Pärnu Postimehes ilmunud uudis “kantsler nõuab linnalt Audru ringraja müraga võtlemist” tõi mitu telefonikõnet linnakodanikelt. Üks mees näiteks heitis ette, nagu tahetaks ringrada sulgeda, ja imestas, kuidas inimesed seda natukest müra ei või taluda, kui tema elab Riia maantee ääres, kus valitseb pidev sõidukite müra. Teine helistaja kiitis aga heaks, et õiguskantsler on võtnud probleemi sekkuda.

Kiri, mida uudislugu põgusalt refereerib, ei ole ainus, mis puudutab Audru ringrajalt levivat müra. Kirjavahetust on peetud tänavu kevadest saadik. Näiteks mai viimasel päeval Pärnu linnapeale saadetud kirjas soovib õiguskantsler teada, kas Audru ringraja detailplaneeringut on järgitud ja selles ette nähtud müratõkked rajatud, ja kui ei ole, siis mida on ette võetud olukorra lahendamiseks. Küsitakse sedagi, et kuna häirida võib normi piiressegi jääv müra, siis kas ja mida on ette võetud mürataseme vähendamiseks. Kevadisele kirjale oodati vastust 20. juuniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles