Karateklubi Zen peab esmatähtsaks arengut

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zeni karateklubi asutaja Teet Jüringu (pildil keskel) sõnutsi ei keskendu nad sportlikele tulemustele, pigem kehalisele ja vaimsele arengule. Tema väitel ei ole karate ­vägivaldne spordiala, vaid eeskätt elustiil.
Zeni karateklubi asutaja Teet Jüringu (pildil keskel) sõnutsi ei keskendu nad sportlikele tulemustele, pigem kehalisele ja vaimsele arengule. Tema väitel ei ole karate ­vägivaldne spordiala, vaid eeskätt elustiil. Foto: Erakogu

Pärnus veerandsada aastat tegutsenud ­karateklubi Zen on omanäoline. Kui enamasti võib mõelda, et spordis loevad eeskätt võidud, sest nende nimel trenni tehakse, ei pea see Zeni puhul paika.

Karateklubi asutati Teet Jüringu eestvedamisel 1993. aastal. “Olin tolleks ajaks karatega tegelnud juba seitse aastat ja tekkis mõte moodustada klubi,” meenutas Jüring.

Kuna karate on Jaapani traditsiooniline võitluskunst ja hõlmab rohkelt tehnilisi nüansse, mida sportlikus karates ei rakendata, on klubi võtnud endale põhieesmärgi eden­dada nimelt traditsioonilist karated.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles