Vabakoolis kohtusid loovus ja muinasjutud

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu vabakooli eestvõttel toimus 13.-14. novembril ülelinnaline draamakonkurss teemal „Eesti muinasjutud”.

“Draamakonkurss on armastatud iga-aastane ettevõtmine, kus noored nakatava lustiga nii publikut, iseennast kui muidugi žüriid. Selle sündmuse suurim väärtus ongi nakatav mängulust, kõrge fantaasialend ja loovus,” tutvustas Pärnu vabakooli õppejuht Eha Ristimets. “Žürii töö kujunes mõlemal päeval keeruliseks, sest etteasted olid üle ootuste julged, loovad ja leidlikud.”

Näitlejapreemia pälvisid karjapoissi mänginud Frida Aless Bergmann ja pereisa kehastanud Kennert Viirmaa Vanalinna põhikoolist.

Esimesel päeval astusid üles 5.-6. klasside ja teisel päeval 7.-8. klasside võistkonnad linna eri koolidest.

Kohapeal tuli osalejatel luua poole tunni jooksul Eesti muinasjuttudel põhinev näidend, mille sisu kujundati loosiga tõmmatud viiest piltkaardist koosneva töölehe abil.

5.-6. klasside arvestuses saavutas esikoha Mai kool, teiseks tuli Jõõpre kool ja kolmandaks Sütevaka humanitaargümnaasium. Enim silma paistnud noore näitleja auhinna pälvis Liisa Ilus Mai koolist.

7.-8. klasside esikoht läks Vanalinna põhikooli, teine auhind Ülejõe põhikooli ja kolmas Sütevakasse.

Etteasteid hindas 5.-6. klassi vanuseastmes kolmeliikmeline žürii kooseisus vabakutseline näitleja Meelis Sarv, Endla teatri näitlejad Kleer Maibaum-Vihmar ja Fatme Helge Leevald ning 7.-8. klassi astmes andsid hinnangu Endla loovjuht Ingomar Vihmar, dramaturg Anne-Ly Sova ja kommunikatsioonijuht Mari-Liis Pärn. 

Draamakonkursi korraldasid vabakooli õpetajad Eha Ristimets ja Ott Kilusk, lavaruumi pakkus Pärnu noorte vabaajakeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles