Jõulumaad täituvad ülikiiresti

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana Korstna talus vabu aegu siiski veel ­leidub, kuid mitte enam palju.
Jõuluvana Korstna talus vabu aegu siiski veel ­leidub, kuid mitte enam palju. Foto: Ants Liigus

Peagi on aeg sealmaal, et jõulumaad teevad uksed lahti. Hilised ärkajad, kes alles nüüd avastanud, et tahaksid suurema seltskonnaga jõulukuul talverõõme nautima minna, peavad kiirustama, sest valikut ei ole enam kuigi palju.

Kui mitmelegi Pärnumaa jõulumaale saavad viimased grupid end veel kirja panna, on Eesti üks tuntumaid teemaparke Lottemaa selgi aastal korraldanud vägeva jõuluprogrammi, mis rühmadele on paraku juba varakult välja müüdud. Küll aga võib pargi turundusjuhi Kaire Lergi sõnutsi suuna Lottemaa poole võtta 15. ja 16. detsembril ning 26.–30. detsembril, mil korraldatakse perepäevad ja uksed on kõigile avatud.

Juba 23. aastat ootab külalisi pühadeks külla Kurgja talumuuseum, mille haridusprogrammi “Jõulud talus” tunnustati eelmisel aastal maineka EHE-kvaliteedimärgisega. Kuigi päkapikke Kurgja talust ei leia, lahutab meelt jõulusokk: tänapäevaste tavade asemel tutvustatakse seal ajaloolisi Eesti kombeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles