Vändra gümnaasium sisustab muuseumi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra gümnaasium sisustab klassituppa koolimuuseumi, fotokogu uurivad direktor Marget Privits (esiplaanil) ja muuseumi juhataja Mari Nuut.
Vändra gümnaasium sisustab klassituppa koolimuuseumi, fotokogu uurivad direktor Marget Privits (esiplaanil) ja muuseumi juhataja Mari Nuut. Foto: Urmas Luik

Ühes Vändra gümnaasiumi klassi­tubadest kõrgub laudadel virnade viisi õpikuid-töö­vihikuid, mida jagub põrandalegi. Õpetajate laua taga aga istub naine, kes ühekaupa mustvalgeid fotosid vaatab, enne kui need arvutisse tõmbab.

“Kui fotod lähevad digitaalseks, on neid võimalik igal pool näidata ja vaadata,” ütleb Mari Nuut, kes kooliraamatukogus on töötanud üle 40 aasta, pälvides vaimuvarale pühendumise eest tunamullu alevi kõrgeima autasu – Vändra Tungla.

Siia, 1970. aastatel ajaloolise vana maja külge poogitud uude ossa rajataksegi koolimuuseum ja Nuudi esi­algne ametinimetus on muuseumi­spetsialist.

Vändra gümnaasiumi direktor Marget Privits märgib, et omamoodi täidab kool muuseumi loomisega piirkonnas tühja kohta, sest kümmekond aastat tagasi oli alevis muuseumi asutamise mõte päevakorral, kuid vaibus eestvedaja puudumise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles