„Säärane mulk“ jõuab muuseumi aeda viimast suve  

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola” on publiku tänavune lemmiklavastus.
“Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola” on publiku tänavune lemmiklavastus. Foto: Gabriela Liivamägi

Pärnu Endla teatri menukas suvetükk „Säärane mulk ehk Sada vakka tangusoola“ etendub järgmise suvel kolmandat ja viimast hooaega. Õpetliku lustimängu valisid vaatajad tänavu oma lemmiklavastuseks.

Kaili Viidase lavastus esietendus Koidula muuseumi aias 30. juunil 2017. Publiku seas populaarne näitemäng räägib loo Maiest, kes tahab minna mehele, aga mitte sellele, kelle isa on välja valinud. Nagu Koidula teatrile kombeks on laval ainult mehed.

Ja nagu ikka: kui suu laulab, siis süda muretseb. Kas Maie saab lõpuks oma mulgi; kas Peeter oma lolluste lõksu langedes midagi õpib; kas Anne, nii kange kui ta ongi, oma rumalast mehest jagu saab? Mis kõige tähtsam: kas Erastu Enn, see neetud kaabakas ja pöidlapurustaja, selle õnnetuse kokk ja kobrutaja, rõugearmiline punapea, libekeelne tigepõis saab teenitud karistuse või pääseb?

Mängivad Tõnu Oja, Indrek Taalmaa, Ago Anderson (Eesti teatri meeskõrvalosatäitja auhind aastal 2018), Sander Rebane, Meelis Rämmeld, Lauri Mäesepp, Elmar Trink, tantsijad ja pillimehed. „Säärase mulgi“ autor on Lydia Koidula, lavastaja Kaili Viidas (nomineeritud Eesti teatri 2018. aasta lavastajaauhinnale), kunstnik Arthur Arula, dramaturg Ott Kilusk, valguskunstnik Margus Vaigur, muusikajuht Ado Kirsi ja liikumisjuht Kardo Ojassalu.

„Säärane mulk“ etendub muuseumi aias juunis ja juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles