Ansambel Era taasühineb üheks õhtuks

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalooline kaader ansamblist Era: basskitarril Rain Poolen, soolokitarril Heinar Maripuu, klahvpillidel Ants Tugedam, bandžol Kalev Kalden ja trummidel Ants Roossaar.
Ajalooline kaader ansamblist Era: basskitarril Rain Poolen, soolokitarril Heinar Maripuu, klahvpillidel Ants Tugedam, bandžol Kalev Kalden ja trummidel Ants Roossaar. Foto: Erakogu

Reede õhtul tulevad kokku viis meest kunagise tuntud ansambli Era koosseisus, et üle 25 aasta järel Are huvikeskuse laval esineda.

1975. aastal sündinud bänd Era oli Pärnumaal tuntud tantsumuusikaansambel. “Esimest korda lavale minnes meil nime polnud, aga kuna olime Ares esinemas, siis tuli mõte kellelgi, et Are on tagurpidi Era,” rääkis ansambel Era üks asutajaid, klahvpillimängija Ants Tugedam. Proovi tehti esialgu garaažis. Hiljem koliti Välivere klubi ruumidesse.

Era ei esitanud omaloomingut. “Kopeerisime teiste ansamblite lugusid, millest jõud üle käis,” kõneles Tugedam. Näitena tõi ta lood Kukerpillide ja Rock Hoteli repertuaarist. Vanu tuttavaid lugusid mängitakse tantsuks selgi korral.

Aegade jooksul on ansamblist läbi käinud kümmekond meest. Kõige enam on vahetunud basskitarristid ja trummarid. Üksvahe mängis bändis Tugedami enda poeg trumme ja tema klassivend basskitarri.

Viimati mängisid mehed koos nõukogude aja lõpuaastatel, kui sovhoosid tegevuse lõpetasid. Kõik mehed teevad vähemal või rohkemal määral muusikat siiani. Nii mõnigi käib üksi või kahekesi tantsupidudel esinemas.

Mehed tulevad kokku õhtuks. Praegu ei usu Ants Tugedam sellesse, et nad peale seda korda kokku tulevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles