Kalev Vilgats: Soome sild viib Lätti

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiriülene (alko)kaubandus pani soomlased ratastele. Peale odavama õlle ja napsi avastavad nad nüüd muudki vaatamisväärset Põhja-Lätimaal.
Piiriülene (alko)kaubandus pani soomlased ratastele. Peale odavama õlle ja napsi avastavad nad nüüd muudki vaatamisväärset Põhja-Lätimaal. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu on aastaid olnud õigustatult uhke oma Soome silla üle ja lõiganud kasu soomlastest turistidelt. Paljud Soome kodanikud on asunud Pärnusse elama või eluõhtut veetma. Tõenäoliselt on hulk Soome tagasigi läinud, kui hinnad võrdsustuma ja elu Pärnus mõneski aspektis kallimaks muutus.

Sel suvel kuuldu-kogetu soomlastest teretuttavatelt aga toidab minus kahtlust, et lähiaastatel ootab Pärnut ees põhjanaabritest külaliste ja pikemalt peatujate arvu vähenemine. Asi on selles, et soomlased on avastanud Läti ja seda sõna otseses mõttes. Kuni Pärnus oli odav ja mõnus, ei mõelnud keskmine soomlane sageli sellele, mis on Pärnu taga. Vaid trenditeadlikumad muusika- ja spordigurmaanid panid kokku väiksemaid reisiseltskondi, et käia päevaga ära Riias kuulamas mõnd tippkontserti või jälgimas maailma tasemel spordimatši.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles