Maakonna kultuuri- ja spordirahvas väärib tunnustust  

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu pälvis kultuuripärli preemia Pärnu vabakooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Ott Kilusk. 
Mullu pälvis kultuuripärli preemia Pärnu vabakooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Ott Kilusk. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa ekspertgrupp ootab ettepanekuid, et tunnustada maakonna kultuuri- ja spordivaldkonna tegijaid. Preemiale võib esitada füüsilisi isikuid, mittetulundusühinguid ja organisatsioone.

Kultuuripärli auhinnaga tunnustatakse kunsti-, rahvakultuuri-, kehakultuuri- ja spordiinimeste tööd, et väärtustada erialast pühendumist. Kandidaadiks sobib esitada maakonnas tegutsevaid füüsilisi isikuid, kes on paistnud silma Pärnumaa kultuuri- ja spordielu edendajana.

Aastapreemiad, sealhulgas kultuuritegija, kultuurisündmuse, sporditegija ja -sündmuse oma, tunnustavad loome- ja spordiinimesi, kes tänavu on aidanud maakonda tuntuks teha. Preemiale saab esitada saab nii füüsilisi isikuid kui gruppe.

Elutööpreemiaga hinnatakse isikut pikaajalise väljapaistva loomingulise või sporditegevuse eest. Kandidaadiks sobib vaid füüsiline isik.

Ekspertrühm ootab vabas vormis ettepanekuid ja taotlusi, kus on kirjeldatud kandidaadi saavutusi ja tegevust aastal 2018 ja lisatud inimese andmed (nimi, isikukood, aadress, telefon, meiliaadress) 20. novembrini meilil parnumaa@kulka.ee.

Eelmisel aastal pälvis kultuuripärli tunnustuse Pärnu vabakooli õpetaja Ott Kilusk, kultuuritegijateks valiti rahvamaja juhataja Argo Juske ja rahvatantsujuht Ulla Helin-Mengel, kultuurisündmuseks aga Pärnu muuseumi näitus “Rao Heidmetsa animamaailm”. Kultuurkapitali elutööpreemia anti linnaorkestri peadirigendile Jüri Alpertenile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles